11 Feb 2012

Грешки при обзавеждане

Новини No Comments

Здравейте приятели. С днешната статия ще се опитаме да ви дадем няколко съвета за обзавеждането, а по точно, какво трябва да не правим когато обзавеждаме!

Много често следвайки формата на стаите ние подреждаме мебелите плътно до стената. Това от своя страна не е най- удачния вариант, защото прави помещението по малко. По добре е, ако има възможност да се опитате да поставите някой от мебелите (дивани, фотьойли, табуретки), така че те да разделят помещението обособявайки по- малки, но функционални зони. Подредете ги според формата на стаята, но оставете свободно място за преминаване. По този начин стаята ще изглежда по- голяма, но незабравяйте, че всеки дом трябва да е обзаведен според нуждите и ежедневието на хората. Не допускайте домът ви да изглежда като супер подреден магазин именно за това използвайте аксесоари, които отговарят на вашия характер.

За да стане едно помещение по- комфортни и уютно трябват аксесоари и картини. Именно тук са най често допусканите грешки. Запомнете НЕ поставяйте картини и аксесоари на високо освен ако таваните ви не са пет метрови. Така таваните ви ще изглеждат по- ниски а оттам и помещението като цяло некомфортно. Точното място на нещата, които се окачват на стената е около нивото на очите.

Друга често допускана грешка е прекалено много мебели и други вещи събрани в едно помещение. Колкото и да ги подреждате при първото влизане винаги ще остава усещане на безпорядък, все едно нещата не са на мястото си. Затова всичко трябва да е подредено точно без излишни дреболийки, които сами по себе си ви харесват, но вкупом създават хаос и само събират прах. Не забравяйте едно златно правило: Колкото повече пространство, толкова по добре!

Не трябва да подминаваме и темата за кабелите. Още преди да започнете с избора на латекс, мазилка или каквото и да било друго за вашите стени, трябва да сте наясно, къде искате да поставите телевизора, настолният компютър и други. След като сте взели решение за ситуирането им положете кабели за телевизия интернет и т.н. в стените. Добре е кабелите да се полагат в специални за това тръби. Все пак ако някога се наложи може да се пусне допълнителен кабел без да се налага разбиване. Постарайте се в стаите да имате достатъчно на брой контакти, така апартаментът ви няма да изглежда, като електро работилница с безброй кабели и разклонители.

Не забравяйте, че обзавеждането е въпрос на вкус и е строго индивидуално, но спазването на тези съвети ще допринесе всичко в дома ви да е в хармония. Големината на мебелите трябва да са съобразени с големината на помещенията. Да не са прекалено големи, защото ще изглеждат неестествено, но и да не са прекалено малки, защото ще се губят. Килимите трябва да са съобразени по цвят и форма с мебелите. На етажерките нареждайте сродни по размери неща, за да са изложени всички на показ. Не допускайте прекалено много сувенири, картини, рисунки и други такива неща. Те трябва да допълват дома ви, а не да имат водеща роля.

Завесите и пердетата, трябва да са подбрани в тон и да са винаги по мярка никога да не са по къси. Корнизите трябва да са поставени една идея по- нагоре от прозореца. По този начин той ще изглежда по- голям, а тавана по високо.

Не на последно място е и темата за осветлението. Когато избирате осветителни тела ги съобразете според нуждата от осветеност. Дали ще бъдат основно осветление (с по силна светлина), или ще са в допълнение за подчертаване на интериора (с по- слаба или цветна светлина). Осветлението е от особено значение за обема и възприемането на дадено помещение. В днешно време има най- разнообразни типове осветления, така че няма да ви е трудно да си изберете подходящо и за вашите нужди.

Надяваме се тези съвети да са ви били полезни и ако все пак искате да обзаведете апартамент, заведение или друго, най- добре се обърнете към професионалист.

Ако тази статя ви е била от полза и искате още, харесайте ни във Facebook

С уважение от екипа на: http://www.montajdizain.com/

Comments are closed.