14 Mar 2012

Как да изберем подходящи мебели!

Новини No Comments

Здравейте приятели,

днес ние от Монтаждизаин сме ви приготвили няколко съвета за правилен подбор на мебели.

Какво е един дом без мебели? Мебелите, внасят красотата в нашите домове. Те са творение на изкуството, предназначени за нуждите на човека и се считат за форма на декоративно изкуство.

Ние обикновено закупуваме мебели в съответствие с нашите собствени предпочитания. Хората избират сред голямо разнообразие от цветове, форми, материали и т.н. , но основно можем да ги разделим на модерни и традиционни. Модерните мебели се характеризират с изчистен гладък дизайн, като се залага на ярки и наситени цветове най- често съчетани с модерни материали- гланц, сатен, перла и други. Традиционните мебели от своя страна намират широко приложение заради доказалата се през годините практичност. Те се характеризират с топли естествени цветове и много декоративни елементи.

Всеки човек има своите предпочитания и тръгва да избира мебели с идеята, че знае какво иска, но почти винаги се затруднява в избора си поради голямото разнообразие, което има в днешно време. За да можете да изберете точните мебели, които ще ви паснат и ще допълнят красотата на вашият дом, ние от Монтаждизайн ще ви дадем няколко съвета.

Съвети при избора на мебели са:

  1. Направете подробен преглед на стаята относно височина, дължина, ширина има ли колони, сводове, какви ъгли има (прави, тъпи, остри).
  2. Решете какви и колко на брой мебели имате нужда. Например: Диван или легло или разтегателен фотьойл. Скрин или гардероб, столове или табуретки и други в зависимост от потребностите и предназначението на стаята.
  3. Изберете мебели, които са многофункционални и внимавайте за тяхните размери. В никакъв случай те не трябва да заемат по- голямата част от помещението.
  4. Определете си бюджет, за обзавеждане на дома. Когато купувате мебели гледайте те да са от един клас, по този начин няма да изпаднете в ситуация при която като сложите мебелите един до друг да изглеждат странно.
  5. Изберете стилът, в който да обзавеждате: Модерен, викториански, традиционен, западен или друг и се придържайте към него.
  6. Избора на мебели трябва да се съчетава с някой от цветовете на стените, подовите настилки, декорации и/ или пердета, завеси, щори и т.н.  в дома ви.
  7. Не избирайте мебелите само според модата! По добре те да са практични и да се вместват добре в стаята ви, отколкото да са модерни  и да стоят не естествено.
  8. Внимавайте за материала от който са изработени мебелите. В момента на пазара се предлагат много евтини и хубави на външен вид мебели. В повечето случаи обаче те са изработени от некачествени материали, като: пресован картон или дебелината на плоскостите от които са изработени е много малка, а това от своя страна влияе като цяло на трайността на мебелите.
  9. Не се хващайте за първото нещо което ви е харесало. Спрете се на няколко варианта, съпоставете ги и, след като претеглите плюсовете и минусите направете правилния избор.

10. Най- добрият съвет, който ние от http://www.montajdizain.com/ бихме могли да ви дадем е да си направите мебелите по поръчка. Така ще сте сигурни, че  няма да сбъркате относно размера и качеството. Всичко във вашия дом ще изглежда на мястото си и ще е функционално според нуждите и предпочитанията ви.

Като следвате тези прости насоки дома ви ще изглеждат привлекателен и стилен.

Надяваме се тези съвети да са ви били полезни и ако все пак искате да обзаведете апартамент, заведение или друго, най- добре се обърнете към професионалист.

Ако тази статя ви е била от полза и искате още, харесайте ни във Facebook

С уважение от екипа на: http://www.montajdizain.com/

 

 

Comments are closed.